Enramades: tu fiesta!

Català  |  Castellano  

Noticias

Llegan las catifas y Les Enramades - en catalán


Comunicados - 01 junio 2014

Arriben les Catifes i les Enramades

 

Més d'un quilòmetre de catifes de flors adornaran Arbúcies com a preludi de les festes més populars


Arbúcies es prepara per viure les jornades més emblemàtiques de l’any i les més esperades per tots els arbuciencs i arbucienques. El proper diumenge 15, els carrers del poble s’ompliran de nens i nenes, joves i gent gran que des de primera hora del matí començaran a treballar per anar configurant el que acabarà essent una llarga catifa. Els carrers més cèntrics d’Arbúcies es convertiran en una espècie de museu on es podran visionar les obres fetes amb flors que, totes juntes, cobreixen al voltant d’un quilòmetre. El motiu d’enguany, que ha de figurar en totes les catifes, té molt a veure amb la consulta que s’ha de portar a terme a Catalunya el mes de novembre: 9N.Votar és normal.

La tradició de les catifes a Arbúcies es remunta al 1947 quan una bona part dels carrers del poble es van engalanar amb catifes de flors, tal com ara les coneixem, per rebre la processó del Corpus. El seu origen és, doncs, clarament religiós. Però, amb el pas dels anys, el 1977, la processó encapçalada pel pas del Santíssim Sagrament, es va substituir per una desfilada o cercavila. I més endavant, el 1980, les catifes es van traslladar al diumenge anterior a Corpus, tal com ara s’estan fent. Enguany, l’Associació de Catifaires d’Arbúcies ha estrenat una nova junta directiva, formada per Pepi Pagès (presidenta), Fina Jiménez (vicepresidenta), Margarida Vilà (tresorera), Núria Tort (secretària) i Núria Camps (vocal). Totes elles van assumir la responsabilitat de tirar endavant l’associació treballant conjuntament i sense personalismes. Les va il•lusionar el missatge que van rebre de la Vicenta Pallarés, presidenta de la Federació de Catifaires de Catalunya, quan els va dir que a Arbúcies es feien unes catifes de gran qualitat, perquè són les que tenen millors acabats. Això anima i ens empeny a continuar, no ja per competir entre nosaltres sinó simplement per participar i seguir millorant.

Les catifes són una tradició que s’ha mantingut sempre viva al nostre poble i que atreu a una gran quantitat de visitants. Una de les coses que ens diferencien de la resta de catifes de Catalunya és que nosaltres perfilem les catifes i fem servir molta flor, mentre que en altres llocs utilitzen més serradures i elements d’aquests tipus, comenten diversos membres de la nova junta. La rua que a la tarda trepitja les catifes, dóna la benvinguda a les festes de les Enramades que comencen el dijous següent amb la passada de la Plaça.

 

 

catifes_arbucies[1].jpgCopyright Enramades © 2011. Todos los derechos reservados | Ajuntament d'Arbúcies | Aviso Legal | Mapa Web | Contacto

Subir arriba